4. Mijn eerste 'Scrimmage'

M'n eerste Amerikaanse oefenwedstijd (scrimmage) zit erop! We speelden tegen een clubteam dat vorig jaar het grootste clubtoernooi in Florida heeft gewonnen. Het was dus zeker geen makkelijke tegenstander. ⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ De wedstrijd begon om 9 uur 's ochtends. Dit betekende dat ik al om 5:30 moest opstaan. Eerst hadden we een uitgebreide wedstrijd bespreking met het team. We kozen drie doelen die we wilden bereiken in deze wedstrijd (movement, control of the game en communication). Ook ontving iedereen een briefje met een bemoedigende boodschap van een teammate voor de wedstrijd. Hierna moesten we het veld voorbereiden. Dit betekent een warming up uitzetten en vlaggen/spandoeken ophangen. Eenmaal klaar met de voorbereiding begonnen we aan een lange, en super vermoeiende warming up! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ De wedstrijd zelf bestond uit drie helften van dertig minuten. Dit deden we om twee redenen. Ten eerste omdat het een oefenwedstrijd was en de coaches dan meer tijd hadden om aanwijzingen te geven. Ten tweede omdat het gewoonweg te warm was om twee keer 45 minuten te spelen. Door de warmte is in Florida ook ingevoerd dat je zoveel mag wisselen als je wilt.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ikzelf ben drie keer gewisseld in de wedstrijd en heb ongeveer 60 minuten gespeeld. Daar ben ik heel blij mee voor m'n eerste wedstrijd hier! Het spel was veel sneller dan in Nederland en veel meer op positiespel gericht. De meiden waren veel technischer, maar wel een stuk minder fysiek (het was dan ook wel erg leuk om wat beuken uit te delen). Ons team is drie keer van formatie gewisseld in de wedstrijd en nooit stonden dezelfde personen langer dan twintig minuten samen op het veld (de coach wilde zoveel mogelijk combinaties bekijken). Dit zorgde voor behoorlijk wat chaos en uiteindelijk ook een verlies van 3-0. Al met al was de wedstrijd heel zwaar, maar ook leuk om te spelen.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Na de wedstrijd nam de familie van een teamgenoot mij mee uiteten om te vieren dat we onze eerste collegewedstrijd hadden gehad. De betaling voor mijn maaltijd: ik moet er maar voor gaan zorgen dat we erg veel wedstrijden gaan winnen!