1. Dag van vertrek

451 dagen geleden maakte ik de beslissing om naar de VS te gaan voor studie en voetbal. Vandaag, 451 dagen later, is dan eindelijk de dag van vertrek. Nooit had ik verwacht hoeveel werk ik moest verrichten nog voordat ik kon vertrekken. Één profiel, twee toetsen en drie verschillende filmpjes moesten er worden gemaakt. Coaches van universiteiten moesten worden gecontacteerd en met coaches die geïnteresseerd waren moest contact worden onderhouden. 'Helaas' waren er meer dan zestig coaches enthousiast. Dit resulteerde in meer dan 600 door mij verstuurde mails en uren bellen. Een overstap van onderhandelingsbedrijf maakte het geheel niet makkelijker. Maar het meest stressvolle (naast de overstap van het Nike merk naar Adidas) was nog wel het papierwerk. Formulier DS-160, I-20, I-901? Ik krijg er spontaan weer kriebels van... ⠀⠀⠀⠀⠀ Maar na alle uren zweten en stressen, stond ik vanochtend toch met een enorme rugzak en een XXL tas in de woonkamer. Beide tassen waren loodzwaar. Dit had zeer zeker niks te maken met mijn welbekende keuzestress... (Vijf paar verschillende schoenen is toch essentieel?) In ieder geval is het maar goed geweest dat ik de laatste maanden zoveel uren in de sportschool heb volbracht, want anders waren de tassen niet eens van de grond gekomen. Na een dramatisch afscheid met m'n broer, waar onze handen langzaam uit elkaar werden getrokken, vertrok ik in de auto met m'n ouders naar Schiphol. Om toch weer snel om te keren, want ja.. mijn jas lag nog thuis! ⠀

Gelukkig kwam ik uiteindelijk aan op Schiphol. Door de (wel getimede) brandstofstoring op het vliegveld, was het enorm druk. De rijen waren reusachtig en als je drie stappen kon zetten per half uur, was je goed bezig. Toen ik door alle controles was, moest ik een lange sprint trekken naar de gate. Gelukkig had ik ook mijn sprintjes getraind en met zeker een nieuw record op Schiphol en welgeteld vier minuten over, kwam ik aan bij de gate. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Nu zit ik in het vliegtuig op weg naar Polk State College in Florida. Op naar avontuur. Een avontuur dat eigenlijk al 451 dagen geleden is begonnen. Maar ook een avontuur dat nog zeker een jaar gaat duren. Ik heb er zin in!