8. De eerste maand in de USA

Ik ben al een maand in de VS! Aan de ene kant voelt het veel korter, maar aan de andere kant ook weer veel langer. Ik heb al namelijk al zoveel gedaan! In totaal heb ik al meer dan vijftig 'sessions' met het team en vijf wedstrijden gehad. Ook heb ik preseason overleefd! Het is sinds een week officieel afgelopen. Ter afsluiting van preseason moesten we al onze angsten voor het komende seizoen opschrijven. Deze hebben we gezamenlijk verbrand en we hebben het as op de lijn voor de bank op het voetbalveld gestrooid. Het idee is dat we al onze angsten zo achter ons laten als we het veld instappen. Of het werkt... tja, geen idee, maar het was in ieder geval leuk om te doen!

⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Verder heb ik mijn eerste lessen gehad. In totaal heb ik vijf vakken: First Year, College Writing, College Algebra, Wellness Concepts en Principles of Biology. Al deze vakken moet ik in vier dagen passen (maandag t/m donderdag), want vrijdag moeten we vrijhouden als reisdag voor voetbal. Hierdoor is het heel hard werken gedurende de schoolweek. Ook heeft de voetbalcoach verplicht dat je acht uur "study hall" moet doen per week. Dit betekent dat je elke schooldag twee uur in het clubhuis zonder telefoon of andere afleiding aan school moet werken.


School, study hall en training zorgen ervoor dat maandag t/m donderdag vrije tijd eigenlijk niet bestaat. Gelukkig hebben we vrijdag, zaterdag en zondag meer kans op vrije tijd. Of we vrije tijd hebben, ligt er vooral aan waar onze wedstrijd is en of we vrijwilligerswerk op de planning hebben staan (we hebben al een aantal keer geholpen bij een kleding kringloopwinkel, zie foto's).Als ik vrije tijd heb, doe ik vaak de volgende dingen: videobellen met Nederland, "active rest" (wandelen/joggen) of op avontuur gaan met m'n teamgenoten. Laatst ben ik met een aantal teamgenoten naar Tampa, een grote stad in de buurt, geweest (zie foto's).

Je kan dus wel zeggen dat ik me hier zeker niet verveel! Ik heb al zoveel beleefd in één maand... Ik ben zeker benieuwd wat de komende maanden allemaal gaan brengen!